המון בעלי עסקים, עם פתיחת בית העסק שלהם, עומלים ימים כלילות בחיפוש המתמיד אחר שם דומיין, כדוגמת – COM, IL.CO, אך משימה זאת מסתמנת כקשה למדי, בעוד יתבצע התרחיש הנורא מכל של גניבת שם מתחם. במקרה ומצאתם שם מתחם שכבר נמצא בשימושו המסחרי של חברה שונה, נראה כי המענה היחידי הוא פשוט לבצע רשימה של השם באפשרויות אחרות. מה שבטוח, שאל לכם לבצע גניבה של שם המתחם, שכבר נרכש באמצעות בית עסק אחר. כדאי שתתחילו לקרוא בעיון את המאמר הזה, למן ראשיתו ועד לסיומו, ותגלו, בין השאר, כי כאשר אתם תרים שם שלא משתמשים בו בכלל, או שהוא מוצע למכירה, עדיין בעליו האנונימיים נחשבים לבעליו החוקיים, כמו גם של המתחרים שלכם, שמוודאים שתימנעו לנהל את החברה שלכם עם כתובת דומיין הטבעית שלכם.
האם כדאי להגיש תביעה משפטית, בגין גניבת שם מתחם, מבחינת תג מחיר?
ברצון להגיש תביעה משפטית, בגין מי שביצע נגדכם גניבת שם מתחם, הרבה מתלבטים בשל תג המחיר הגבוה שמוצמד להליכים משפטיים. אך בעוד משווים את ההוצאות הכספיות שנלוות לתהליך זה, תבינו חיש מהר, שההוצאות הכספיות בטלות בשישים, ובהחלט שוות את המאמצים שלכם. בנוסף לכך, בזמן שמבצעים ניתוח של עלות אל מול תועלת, במקרים שבהם תוכלו לזכות לארח את הדומיין שלכם בכתובת ה- URL הטבעית שלו, תשכילו להבין כי המאמצים שלכם אכן ישתלמו, אף מן ההיבט המסחרי, והן מן ההיבט הפיננסי. אך, מן הסתם, הליכה בכיוון של הצדק בבתי המשפט, מחייבת ידע וכישורים ספציפיים, ואף הכנה של מסמכים מתאימים, תוך כדי סקירה מקצועית ברורה ומשכנעת. ועם כל זאת, זה עדיין כדאי, במידה ומביאים בחשבון את התועלת שתפיקו מכך, ואת ההפסד ואת עוגמת הנפש הצפויים לכם בראייה עתידית.
מה עושים במצב של גניבת שם מתחם, כאשר נתקלים בקיר בצד שכנגד?
באופן העקרוני, במידה ונחשפתם למצב של גניבת שם מתחם, הצעד הראשוני שלכם הוא לנסות לפתוח קו תקשורת פתוח וישיר, ולנסות ליישר את ההדורים בצורה הנעימה והתרבותית ביותר. אך במידה ותיתקלו בהתנגדות נחרצת מהצד שכנגד, או במידה ובית העסק רשם את הדומיין שלו כבעלים האמתיים, יתכן שהפרטים שלו יהיו חסויים, ולא תהיה בפניכם כל אפשרות לנהל עמו דין ודברים. ומסתמן, שוב, שהדרך היחידה שלכם תהיה הגשת תביעה לבית המשפט. תביעה שבהכרח תעבוד לטובתכם, כי החוק עומד לצדכם.